Ana Sayfa SGK Puantaj kaydı ile eksik gün bildirimi olan kişi GSS primi öder mi?

Puantaj kaydı ile eksik gün bildirimi olan kişi GSS primi öder mi?

1676
0
07 puantaj kaydıyla eksik gün çalışan işçilere GSS primi ödemesi çıkar mı?

Kısmi süreli çalışanlar ile ev hizmetlerinde 30 günden az çalışanlar açısından var olan bu zorunluluk “puantaj kayıtları” eksik gün koduyla bildirilenler için geçerli değildi.

Puantaj kaydı ile yapılan eksik gün bildirimlerinde sigortalının kendisi eksik günleri için GSS primi ödemek zorunda değildi.

Yasada yapılan değişiklikle bundan sonra Kuruma eksik gün kodu olarak “puantaj kayıtları” koduyla bildirim yapılan sigortalıların da eksik günlerini 30 güne tamamlayacak şekilde GSS primi ödeme zorunluluğu getirildi. Söz konusu zorunluluk 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren uygulamaya girmiştir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ay içerisinde eksik gün nedeni puantaj kayıtları olarak bildirilen kişiler eksik günleri kadar GSS ödemek zorunda mı?

Genel Sağlık Sigortası Katılım Payı nedir?

Genel Sağlık Sigortası Katılım paylarının geri ödenmesi için hangi kriterler gerekmektedir?

 

Önceki İçerikDefter Beyan Sistemi Duyurusu – 26.06.2019
Sonraki İçerik2019 Yılı Mali Tatil Uygulaması İle İlgili Açıklama – İSMMMO

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz