Ana Sayfa İstatistik Protesto edilen senet tutarı ve sayısı Temmuz 2020’de azaldı

    Protesto edilen senet tutarı ve sayısı Temmuz 2020’de azaldı

    Temmuz 2020 Protestolu Senet Verileri

    527
    0

    Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi

    Protestolu Senetler

    Temmuz 2020

    Protesto edilen senet tutarı ve sayısı Temmuz ayında azaldı.

    Temmuz 2020’de protesto edilen toplam 41 bin adet senedin parasal tutarı 865 milyon TL oldu. Temmuz ayında geçen senenin aynı ayına göre, protesto edilen senet adedi ve tutarı sırasıyla yüzde 47 ve yüzde 54 azaldı. Bir önceki aya göre senet adedi yüzde 10 gerilerken, senet tutarı yüzde 9 arttı.

    2020 yılının Ocak-Temmuz döneminde protesto edilen toplam 386 bin adet senedin tutarı 7,2 milyar TL oldu. Söz konusu dönemde, senet adedi bir öncesi yılın aynı dönemine göre yüzde 33, tutarı ise yüzde 41 geriledi.

    İl bazında protesto edilen senetler

    Ocak- Temmuz 2020 döneminde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 32,6’sını İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 11,6 ile Ankara, yüzde 5,5 ile İzmir, yüzde 4,3 ile Konya ve yüzde 3,5 ile Bursa izledi. Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Bayburt ve Kilis oldu.


    Kaynak: TBB Verileri
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKimler defter tutmak zorundadır?
    Sonraki İçerikEk9 (Ev hizmetleri) kapsamında olan SGK dosyaları için muhtasar prim beyannamesi bildiriminde bulur mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz