Ana Sayfa Duyurular Protesto edilen senet adedi Mart 2021’de bir önceki aya göre %2 artarken,...

Protesto edilen senet adedi Mart 2021’de bir önceki aya göre %2 artarken, senet tutarı %1 geriledi

440
0

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi
Protestolu Senetler
Mart 2021

Mart ayında protesto edilen senet tutarı geriledi.

Mart 2021’de protesto edilen toplam 34 bin adet senedin parasal tutarı 777 milyon TL oldu. Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre, protesto edilen senet adedi ve tutarı sırasıyla yüzde 38 ve yüzde 31 azaldı. Bir önceki aya göre senet adedi yüzde 2 artarken, senet tutarı yüzde 1 geriledi.

Ocak-Mart 2021 döneminde protesto edilen toplam 101 bin adet senedin tutarı 3,2 milyar TL oldu. Söz konusu dönemde, senet adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 39, tutarı ise yüzde 15 geriledi.

İl bazında protesto edilen senetler

2021 yılı Ocak – Mart döneminde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Konya oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 45,8’ini İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 10,7 ile Ankara, yüzde 3,7 ile İzmir, yüzde 3,3 ile Antalya ve yüzde 3,2 ile Konya izledi. Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Ardahan ve Bayburt oldu.


Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHizmet ihracında KDV iadesi talep edebilir miyiz?
Sonraki İçerikTürkiye 2021 yılının ilk 3 ayında toplam 2 milyon 689 bin 986 ziyaretçiyi ağırladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz