Ana Sayfa Muhasebe Program garanti ve versiyon bedelleri amortismana tabi midir?

    Program garanti ve versiyon bedelleri amortismana tabi midir?

    Serbest Meslek Erbabı home-ofis olarak kullandığı kendi mülkü için amortisman ayırabilir mi?

    994
    0

    Bildiğiniz gibi muhasebe programları satın alındığı zaman 260 Haklar hesabına alınır ve amortisman ayrılır. Bu programı kuran firmalar, bu programlarına istinaden Garanti Bedeli veya versiyon bedeli adı altında faturalar kesmektedirler. Bu hizmeti alan firmalar bu fatura bedellerini (Amortisman Bedeli üzeri 1.400 TL + KDV) direkt olarak giderleştirilir mi, amortisman ayırarak mı kayıt yapmalıdır?

    Garanti bedeli ve versiyon ATİK konuda değildir. Tamamı giderleştirilir.

    Serbest meslek erbabının mülkiyetinde bulunan yerin hem işyeri hem mesken olarak kullanılması halinde amortismanın yarısı gider yazılır. Buna istinaden amortismanı gider yazabilmek için sabit kıymete dahil etmek ve bu şekilde mi gider yazmak gerekir yoksa bedel üzerinden hesaplanan tutarlar direk gider kaydı olarak vergilendirme dönemlerinde mi gider yazılmalıdır? Sabit kıymete eklenmiş ise bunun için kdv siz E–Serbest meslek makbuzu kesilerek sabit kıymetten çıkartmak mümkün müdür?

    Amortisman ayrılması için Gayrimenkul kayıtlara alınacaktır. Satış da KDV hesaplanır.

    e-smm fatura gibi kullanılır. Makbuzda GV stopajı yapılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAraç tamir faturalarında KDV tevkifatı uygulanır mı?
    Sonraki İçerikBüyük ölçekli tavuk kümesleri Emlak Vergisine tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz