Ana Sayfa Basından Prim Borcu Olan Bağ-Kurluların Sağlık Hizmeti Alabilmesi İçin Çalışmalar Başlıyor!!!

Prim Borcu Olan Bağ-Kurluların Sağlık Hizmeti Alabilmesi İçin Çalışmalar Başlıyor!!!

1143
0

Kıdem tazminatı konusunda önceki gün işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla Üçlü Danışma Kurulu toplantısında açıklama yapan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, prim borcu olan yaklaşık 1,5 milyon BAĞ-KUR’lunun yılsonuna kadar sağlık hizmeti alabilmeleri için Bakanlar Kurulu Kararı çıkaracaklarını söyledi.

2017 yılı sonbaharında hazırlayacakları yasa ile BAĞ-KUR emeklilik ve sağlık primi ayıracaklarını ifade eden Bakan, kalıcı çözüm için yasal düzenleme yapılacağını ve yasa TBMM ’den geçinceye kadar mağduriyetleri ortadan kaldırmak için önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu Kararı çıkartarak prim borcu olan BAĞ-KUR’lu esnafın yılsonuna kadar sağlık hizmeti almasını sağlayacaklarını söyledi.

Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Basın açıklaması

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2017 Zorunlu BES Hakkında Merak Edilenler…
Sonraki İçerikİade Edilen Mal ve Hizmetin KDV’si Nasıl İndirilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz