Ana Sayfa Dünya Polonya’ya Doğrudan Yatırım Girişi %4 Arttı

    Polonya’ya Doğrudan Yatırım Girişi %4 Arttı

    699
    0

    Polonya Merkez Bankası raporuna göre, 2020’de Polonya’ya doğrudan yabancı yatırım (DYY) akışı yıllık bazda yüzde 4 artarken, UNCTAD’a göre küresel DYY yaklaşık yüzde 30 düştü.

    Polonya Ulusal Bankası Pazartesi günü yayınlanan bir raporda, 2020’de Polonya’ya DYY akışının 53,9 milyar PLN’ye (11,7 milyar EUR) ulaştığını ve bu ülkeden DYY çıkışının 5,1 milyar PLN (1,1 milyar EUR) olduğunu yazdı.

    NBP, 12,9 milyar PLN (2,8 milyar EUR) değerindeki doğrudan yabancı yatırımın endüstriyel işleme sektörüne, 9,4 milyar PLN (2 milyar EUR) profesyonel hizmetlere ve 9,2 milyar PLN (2 milyar EUR) gayrimenkul yönetimi sektörüne yönlendirildiğini bildirdi.

    NBP, doğrudan yabancı yatırımcıların doğrudan yabancı yatırımlarından elde ettikleri gelirin 2020’de 84,2 milyar PLN (18,3 milyar EUR) olduğunu da ekledi.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı/Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTeknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında “Dijital Dönüşüm” çağrısı açıldı
    Sonraki İçerikHayat Kimliğinle Kolay Uygulamasına 2 Milyonun Üzerinde Başvuru

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz