Ana Sayfa Dünya Polonya’da Kasım 2019’da perakende satışlar %5,2 arttı

Polonya’da Kasım 2019’da perakende satışlar %5,2 arttı

659
0

Polonya’da Kasım 2019’da perakende satışlar %5,2 arttı

Polonya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Polonya’da Kasım 2019’da sabit fiyatlarla perakende satışlar, bir önceki yıla kıyasla %5,2 arttı (Kasım 2018’de %6,9). Ekim 2019 ile karşılaştırıldığında perakende satışlar %2,4 azaldı.

Toplam perakende satışlarda önemli bir paya sahip olan gruplar arasında, Kasım 2019’da, 2018’in ilgili dönemine göre (sabit fiyatlarla) en yüksek artış, belli bir grubu olmayan mağazalara diğer perakende satış yapan işletmelerde (%13,6) gözlemlendi.

“Mobilya, radyo, TV ve ev aletleri” (toplam %11,9); “İlaç, kozmetik, ortopedik ekipman (% 7.9); “Gazeteler, kitaplar, özel mağazalardaki diğer satışlar” (% 7,6) grubuna giren kuruluşlar tarafından toplam perakende satışlarda payı daha düşük olan gruplarda ortalama artıştan daha yüksek bir oran kaydedilmiştir.

Perakende satışlarda “diğerleri” grubunda (%0,4) ve gıda, içecek ve tütün ürünleri ticareti yapan işletmelerde (%0,1) bir düşüş kaydedildi.

Ocak-Kasım 2019 perakende satış döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,5 daha yüksekti (2018’de %6,5).


Kaynak: Polonya İstatistik Kurumu / Link: https://stat.gov.pl/en/topics/prices-trade/trade/retail-sales-index-november-2019,11,23.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBelçika’da Kasım 2019’da 745 işletme iflas etti
Sonraki İçerikTarh edilen katma değer vergisinin muhatabı kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz