Ana Sayfa İstatistik Polonya’da gayri safi yurt içi hasıladaki yıllık büyüme oranı yavaşladı

Polonya’da gayri safi yurt içi hasıladaki yıllık büyüme oranı yavaşladı

1007
0

Polonya’da gayri safi yurt içi hasıladaki yıllık büyüme oranı yavaşladı

Polonya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Polonya’da gayri safi yurt içi hasıladaki yıllık büyüme oranı (%+3,9) önceki çeyreğe göre 2019’un üçüncü çeyreğinde daha yavaştı.

İşletmelerde ortalama ücretli istihdamın yıllık bazda artması (%+2,5), önceki aylara göre biraz daha zayıftı. Ekim 2019’da Kayıtlı işsizlik daha da azaldı (%5,0). Polonya İşgücü Anketi sonuçlarına göre 2019 yılının 3. çeyreğinde, çalışanların sayısı bir yıl önce kaydedilenlere benziyordu ve istihdam oranı arttı. Hem işsiz insan sayısı hem de işsizlik oranı azaldı.

İşletme sektöründe ortalama nominal brüt ücret ve maaşların yıllık artış oranı ve satın alma gücü bir önceki aya göre Ekim 2019’da zayıftı.

Tüketici mal ve hizmetlerinin fiyatları önceki aylara göre Ekim 2019’da yavaşladı. Yiyecek ve alkolsüz içecek fiyatlarının dinamiği zayıfladı. Taşıma ile ilgili mal ve hizmet fiyatlarındaki düşüş derinleşti.

Sanayide satılmış ürün fiyatları Şubat 2018’den bu yana ilk kez yıllık bazda geriledi (%-0,1). İnşaat ve montaj üretim fiyatlarındaki artış hızı (%+2,5), önceki aylara göre daha yavaştı.

Tarım sektöründe ise, bitkisel ve hayvansal kökenli temel tarım ürünlerinin ortalama tedarik fiyatları bir yıl önce kaydedilen seviyenin altındayken Ekim 2019’da sadece mezbaha domuz fiyatları ve patates fiyatları arttı.


Kaynak: Polonya İstatistik Kurumu / Link: file:///C:/Users/tercume/Desktop/socio-economic_situation_of_the_country_in_october_2019.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGvk.103. Maddesinin Uygulaması, Binek Araç Kira Bedelinin 2019 Uygulaması Ve Sporcuların Sözleşme Süresi
Sonraki İçerikGecikme Zammı Hesaplaması İle İlgili Düzenleme Yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz