Ana Sayfa TTK Poliçelerde Sürelerin Hesabı Nasıl Yapılır?

    Poliçelerde Sürelerin Hesabı Nasıl Yapılır?

    1580
    0

    1- Düzenlenme gününden veya görüldükten bir veya birkaç ay sonra ödenmek üzere düzenlenen bir poliçenin vadesi, ödemenin yapılması gereken ayın o günün karşılığı olan gününde gelmiş olur. Karşılığı olan gün bulunmadığı takdirde vade o ayın son günü gelmiş olur.
    2- Bir poliçe, düzenlenme gününden veya görüldükten bir buçuk ay veya birkaç ay veya yarım ay sonra ödenmek üzere düzenlendiği takdirde, ilk önce tam aylar hesap edilir.
    3- Vade olarak bir ayın başı, ortası veya sonu gösterilmişse, bunlardan ayın birinci, on beşinci ve sonuncu günleri anlaşılır.
    4- “Sekiz gün” veya “on beş gün” ibarelerinden bir veya iki hafta değil, gerçek olarak sekiz veya on beş günlük bir süre anlaşılır.
    5- “Yarım ay” ibaresi on beş günlük bir süreyi ifade eder.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikLTD. ŞTİ. Ortaklarının Şirket Hakkında Bilgi Alma ve İnceleme Hakkı Var mıdır?
    Sonraki İçerik2016 Yılı Sanayi Kapasite Raporu İstatistikleri Açıklandı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz