Ana Sayfa Mevzuat Plastik Poşetler barkodlu olmak zorunda mı?

Plastik Poşetler barkodlu olmak zorunda mı?

2966
0

Plastik poşetlerde barkod uygulaması nasıl gerçekleştirilecektir?

Plastik poşetlerin satışa tabi ürün olarak tanımlanması amacıyla barkod uygulaması yapılmaktadır. Söz konusu barkodun içeriğine dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Plastik poşet üreticileri satışa tabi plastik poşetleri barkodlu olarak üretmekle yükümlüdür.

Satış noktalarının stoklarında bulunan poşetlerinin satışını teminen barkod uygulamasına geçişte 31 Mart 2019 tarihine kadar geçiş süresi tanınmıştır.

01 Ocak 2019-31 Mart 2019 tarihleri arasında barkodsuz satış mümkün olup bu şekilde gerçekleştirilen plastik poşetlerin satış belgelerinde gösterilmesi ise zorunludur.

Barkod okuma/tarama/işleme sistemi bulunmayan satış noktaları tarafından bu sistemin kurulumu için zorunluluk bulunmamakla birlikte 31 Mart 2019 tarihinden sonra barkodsuz poşet kullanmamaları gerekmektedir. Buna mukabil, satış belgelerinde plastik poşet kalemi ve adedi gösterilmek amacıyla yazar kasalarda gerekli düzenleme yapılması zorunludur.

 

 

 

 


Kaynak: T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme zamanları nedir?

 

Vergi Dairesi – Beyanname – Formlar – Bildirimler

 

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2872.pdf

 

Çevre kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun – 10.12.2018

 

 

Önceki İçerikÜcretsiz izine gönderilen bir personel sonradan çıkışı yapıldığında işsizlik maaşı alabilir mi?
Sonraki İçerikİnşaat firması kat mülkiyeti tapusu oluşmadan gayrimenkul için satış faturası düzenleyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz