Ana Sayfa Vergi Plastik bidonlar ve plastik kap ile satış yapan firmalar GEKAP beyannamesi bildiriminde...

Plastik bidonlar ve plastik kap ile satış yapan firmalar GEKAP beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıdır?

Plastik bidonlar ve plastik kap ile satış yapan firmalar GEKAP beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıdır?

868
0

Temizlik (dezenfektan, parlatıcı, sıvı sabunlar vb.) malzemelerinin satışını yapan firmamız, bunları GEKAP uygulamasında birincil ambalaj olarak kabul edilen plastik bidonlar ile satışını yapmaktadır. Bu bidonlar gekap kapsamında beyan edilmeli midir?

Plastik bidonlar için gekap beyannamesi verilecektir. Beyannamede belirtilen adet ve tutara göre otomatik hesaplama ile çıkan bedel ödenecektir.

Dondurma üreten bir firma kilo ile isteyen müşterilerine satış yaparken toptancıdan plastik kap ile dondurma satışı yapmaktadır. Ambalaj malzemesi olarak gekap a tabi midir?

Dondurma konulan plastik kap Ambalaj malzemesi olarak GEKAP’a tabidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEğitim ve Öğretim Desteği için tahsil edilen tutar için Bs formu verilecek mi?
Sonraki İçerikÖdenen ancak geri alınamayan avanslar değersiz veya şüpheli alacak olarak gider yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz