Ana Sayfa Ekonomi Peugeot-Citroen vergilere rağmen ABD’ye dönüyor

Peugeot-Citroen vergilere rağmen ABD’ye dönüyor

743
0

Peugeot-Citroen vergilere rağmen ABD’ye dönüyor

Fransız otomobil üreticisi Peugeot-Citroen Grubu (PSA), Amerika Birleşik Devletleri’nde ithal otomobillere uygulanması planlanan %25’lik ek vergiye rağmen bu ülkede üretim yapmaya başlayacak. Fransız dev yapılan satışlara ve ek projelere de devam edecek.

Firma, Nisan 2016’da açıkladığı ve Kuzey Amerika pazarına 10 yılda aşamalı olarak dönmeyi hedeflediği planının halen geçerli olduğunu belirtti.

2016’dan beri ABD’de araba paylaşma platformu ‘Free2Move’ üzerinde çalışan PSA, bu alandaki faaliyetlerine devam ederek daha uzun vadede Kuzey Amerika’da araba üretip satmayı planlıyor.

Daha önce medyaya konuşan PSA Kuzey Amerika Sorumlusu Larry Dominique, ABD’nin koymayı düşündüğü yeni vergilerin kendi planları üzerinde olumsuz etki yaratabileceğini söylemişti. Fakat Kanada ve Avrupa Birliği arasında imzalanması planlanan serbest ticaret antlaşmasınınsa şirketin Amerika’ya dönüşünü hızlandırabileceğinin altını çizmişti.


Kaynak: Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikABD-AB vergi savaşları: 60 milyar Euroluk ürün etkilenebilir
Sonraki İçerikYunanistan ekonomik krizi sona mı eriyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz