Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personellerin ücret ve çalışma saatlerinde değişiklik olduğunda daha yapmış olduğumuz iş sözleşmelerini...

Personellerin ücret ve çalışma saatlerinde değişiklik olduğunda daha yapmış olduğumuz iş sözleşmelerini yenilemek gerekir mi?

811
0
Personellerin ücret ve çalışma saatlerinde değişiklik olduğunda daha yapmış olduğumuz iş sözleşmelerini yenilemek gerekir mi?

Süresi belirsiz kısmi süreli iş sözleşmelerde işçinin ücret ve çalışma saati değiştikçe sözleşmeyi yenilemek gerekir mi?
İlk yapılan sözleşme devam ettiği sürece geçerli olur mu?

İşçinin çalışma koşul ve şartlarında olan değişiklik işçinin rızası ile yazılı imzası ile olabilir. Bu ister sözleşme değişikliği ister sözleşmeye ek protokol olsun tarafların imzasını ve değişiklikleri içermelidir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşverenin bildirim süresi kullandırmaksızın işçinin iş sözleşmesini feshetmesi mümkün müdür?

Çalışan personellerimizi ihtiyaç olduğunda çalıştırmak istediğimizde personellerimizle nasıl bir iş sözleşmesi yapmamız gerekir? Kısmi süreli çalışacaklarından SGK eksik gün bildirimlerini nasıl yapmalıyız?

İş güvencesi kapsamında olan işçinin iş sözleşmesinin işveren tarafından feshinde uyulması gereken kurallar nelerdir?

 

Önceki İçerikTasfiyeye giren şirketler en erken kaç ayda kapanır?
Sonraki İçerikBasit usule tabi mükellefler defter beyan sistemine evraklarını ne zaman kayıt etmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz