Ana Sayfa SGK Personellere yapılan ek ödemeler SGK primine tabi midir?

    Personellere yapılan ek ödemeler SGK primine tabi midir?

    Yol yardımlarından SGK Primi kesilir mi?

    532
    0
    Çalışanlarımızdan biri 10/2020 de Kovid-19’a yakalandı.  Ekim ayı içinde 18 gün çalışması var. 13 gün de doktor raporu ile istirahatı var. Bu çalışanımıza Ekim ayı için 600 TL ek ödeme yapılmıştır. Bu ödeme ücrete dahil edilmeli midir?

    İşverenin yapmış olduğu bu ödeme ücrettir ve SPEK kazancına dahil edilmelidir. 

    İşbaşı eğitim programı kapsamında işe alınan personelin ücretini İŞKUR ödemekte. Ancak biz de yol ücreti için ek ödeme yapmak istiyoruz. Bu ek ödeme için gv ve dv kesintisi yapılmalı mıdır?

    Yapılacak ek ödemeler ücret konumundadır GV ve DV kesintisi yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSözleşmeli Tarımda, Türkiye Ürün İhtisas Borsası ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliğine gitti
    Sonraki İçerik2020 yılının ilk çeyreğinde tarım sektörü %2,6 ve ikinci çeyreğinde %4 ile ilk altı ayda ortalama %3,5 büyüdü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz