Ana Sayfa Muhasebe Personellere verilen yol ücretleri (Akbil) gider olarak yazılabilir mi?

Personellere verilen yol ücretleri (Akbil) gider olarak yazılabilir mi?

Personellere verilen yol ücretleri gider olarak yazılabilir mi?

1002
0

Personelimize Akbil vermeyi düşünüyoruz. 5 gün çalışan bir firmayız. Örneğin personelimiz 250 TL Akbil yükledi ve fişini tarafımıza getirdi. Doldurma Makbuzunu alacağız. Üzerine A Kişisi Haziran Ayı Yüklemesi Yazarak Muhasebe kaydı yapacağız. Belgenin KDV indirim konusu yapılabilir mi?

Konu ile ilgili GVK 311 seri nolu Genel tebliğin de örnekli açıklamalar yapılmıştır.

Yıllardır Yemek bedeli ödemesi içinde aynı yöntem uygulanmıştır.

İstisna kısmına ait KDV indirim konusu yapılır.

İnternetten yapılan yemek videolarında, gelir elde edildiğinde vergi boyutu nasıl olmalıdır? İnternetten yapılan giyim satışında vergi boyutu nasıl olmalıdır?-

Satış hangi yöntem ile yapılırsa yapılsın (internet -yüz yüze) elde edilen gelir için fatura ve benzer belge (ÖKC) düzenlenir. Bu satışı yapanlar normal mükellefiyet tesisi ettirir ve yükümlülüklerini yerine getirir. Diğer mükelleflerden bir farklılığı olmaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEmeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 17-29 Temmuz tarihleri arasında ödenecek
Sonraki İçerikÇekiliş sonucu yabancı uyruklu şahsa verilen aracın veraset ve intikal vergisine tabi olup olmadığı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz