Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personelimizi çalışma süresi bir yıllı dolmasına 14 gün kala işten çıkardık. Bu...

Personelimizi çalışma süresi bir yıllı dolmasına 14 gün kala işten çıkardık. Bu personel sigortaya başvuru yapıp kıdem tazminatı talebinde bulunabilir mi?

Personelimizi çalışma süresi bir yıllı dolmasına 14 gün kala işten çıkardık. Bu personel sigortaya başvuru yapıp kıdem tazminatı talebinde bulunabilir mi?

611
0

Çalışan personelimizi bir yılın dolmasına 14 gün kala birtakım nedenlerden dolayı işten çıkardık.

İşçiye herhangi bir yıllık ücretli izin falanda kullandırmadık. İhbar tazminatını ödedik ancak kıdem tazminatı ÖDEMEDİK. Sormak istediğim soru ise, bu işçi SGK ya gidip ben 350 gün çalıştım, 15 günde yıllık ücretli izin hakkım var onu da henüz kullanmadım dolayısıyla üzerine eklersek 365 günü dolduruyorum ve kıdem tazminatı hakkım doğdu diyebilir mi?

Kıdem tazminatı gibi yıllık ücretli izinin de hak kazanma koşulları bulunmaktadır. Yıllık izin işe girdiği günden itibaren en az 1 yıl çalışan işçiye verilir. Bu 1 yıla deneme süresi de dâhildir. Yıllık izin ücretli olarak verilir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikMerkez adresimiz dışında farklı bir ilde yapacağımız iş için ilgili şehirde SGK dosya açılışı yapmalı mıyız?
Sonraki İçerikŞirketimizde sermaye artışı yapacağız. Fakat geçmiş yıl evrakları imha edildiği için elimizde bir belge yok. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz