Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personelimize verdiğimiz maaş avansından damga vergisi kesintisi yapılır mı?

Personelimize verdiğimiz maaş avansından damga vergisi kesintisi yapılır mı?

Personele verilen maaş avansında damga vergisi kesintisi olur mu?

726
0

Sitede çalışan personeli ile ilgili sadece aylık SGK bildiriminde bulunmaktadır. Bugüne kadar hazırlanan bordroda sadece %14 SGK ve %1 işsizlik hesaplaması yapılmıştır. Bu site potansiyel vergi mükellefi olduğu halde personel ücret bordrosunda gelir vergisi, damga vergisi ve asgari geçim indirimi hesaplaması yapmak ve bu konu ile ilgili muhtasar beyannamesi vermek zorunda mıdır?

Çalışanlar GVK 23/6.madde kapsamında değil ise Bordroda GV ve GV kesintisi yapılır. Muhtasar beyanname verilir.

Şirket çalışanımıza 2 maaş avans verip bunu 3 ay sonra 12 ayda maaşından kesebilir miyiz? Maaş avansını verdiğimiz ay bordrosunda vergilendirme konusunda yapılacak işlemler nelerdir?

Avans ödemesinden sadece Binde 7,59 Damga vergisi kesintisi yapılır. Maaş için her ay normal bordro yapılacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Apartman yönetimleri muhtasar ve prim beyannamelerini nasıl bildireceklerdir? Bildirim yapmak için nereye başvuru yapmak…

Apartman muhasebesi için kullanılan programa ödenen kirayı gider yazabilirsiniz.

Ev hizmetlerinde ve apartmanda çalışan kişiler için apartman yönetimleri ve kişiler muhtasar prim beyannamesi…

Önceki İçerikİtalya’da Nisan 2020’de ithalat ve ihracat verileri düştü
Sonraki İçerikSerbest meslek mükellefi özel inşaat yaparsa ayrı defter mi tutacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz