Ana Sayfa Muhasebe Personele yemek çekini 30 gün hesabına göre verebilir miyim?

Personele yemek çekini 30 gün hesabına göre verebilir miyim?

987
0

2019 Yemek bedeli İstisnası günlük 19 TL +%8 KDV. Aylık tutarı 30 gün üzerinden yapabiliyor muyuz?

GVK 23/ 8. Hizmet erbabına işverenlerce yemek verilmek suretiyle sağlanan menfaatler (İşverenlerce, iş yerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedelinin (305 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile 2019 yılında uygulanmak üzere 19 TL.) aşmaması ve buna ilişkin ödemenin yemek verme hizmetini sağlayan mükelleflere yapılması şarttır.

Ödemenin bu tutarı aşması halinde, aşan kısım ile hizmet erbabına yemek bedeli olarak nakden yapılan ödemeler ve bu amaçla sağlanan menfaatler ücret olarak vergilendirilir.)

Madde metninde de anlaşılacağı gibi hesaplama ÇALIŞILAN GÜN baz alınır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2019 Yılı için vergiden istisna edilen günlük yemek kartı bedeli nedir?

 

Yemek hizmeti verdiğim firmaya faturayı nasıl keseceğim?

 

Eğitim tesisleri için uygulanan Kurumlar vergisi istisnasının detaylarını biliyor musunuz?

 

 

Önceki İçerikCumartesi Çalışma Günüdür!
Sonraki İçerikSes hızını aşan uçak erken iniş yaptı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz