Ana Sayfa Vergi Personele yapılan ayni yardımlar Sgk primine ve vergiye tabi midir?

Personele yapılan ayni yardımlar Sgk primine ve vergiye tabi midir?

Sgk denetimlerinde nelere dikkat etmektedirler? İşverenlerin çalışanlarına sağladıkları ticket, multinet, sodexo, setcard ve yemek kuponu gibi yardımlar Sgk primine ve vergiye tabi mi?

994
0

Firmamız çalışanlarına anlaşmış olduğu marketten yardım amaçlı şahısların market kartlarına bir bedel yüklemektedir. Market faturayı firmamız adına düzenlemektedir. Bu konu ile ilgili yüklenen meblağlar prim ve vergiye tabi midir? Sgk denetimlerinde nelere dikkat etmektedirler?

SGK Müfettiş ve Denetmenlerinin büyük çoğunluğu, yaptıkları denetim ve incelemeler sonucu, işverenlerin çalışanlarına sağladıkları bu tür menfaatleri ayni nitelikte kabul etmemektedir.

Bunun temel gerekçesi ise; işverenlerin çalışanlarına sağladıkları ticket, multinet, sodexo, setcard ve yemek kuponu gibi ödemelerin İşveren uygulama tebliğinin Yemek Paraları (Yardımı) başlıklı 7.7.1. maddesindeki gibi değerlendirilmesi gerekliliğidir. (Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 01.09.2012).

Şirketimiz 2018 ve 2019 yıllarında aktif büyüklük ve ciro kriterine göre bağımsız denetim limitlerinin üzerine çıkmıştır. Bu durumda 2019 yılı mı Bağımsız denetime tabi olacak yoksa 2020 yılından itibaren mi bağımsız denetim olacaktır?

2019 YILI olur kanaatindeyim ve bir olağanüstü genel kurul ile 2019 yılı için bağımsız denetçi seçimi yapılarak tescili yapılmalı ki hazırlanacak raporlara göre olağan genel kurulu yapabilesiniz, kamu gözetimi kurumu sayfasında da şirketler ilan ediliyor, bu listede şirketiniz muhtemelen yer almıştır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bağımsız denetim firmamızda düzenleyeceğimiz faturada KDV oranı ne olmalıdır?

Bağımsız Denetim Kuruluşlarınca Yapılacak Yıllık Harç Ödemelerine İlişkin Duyuru

Bağımsız Denetim Standardı 540 Muhasebe Tahminlerinin ve İlgili Açıklamaların Bağımsız Denetimi

Önceki İçerikOtobüs bileti tavan ücretleri yaklaşık %30 düşürülecek
Sonraki İçerikHalk Eğitim Merkezi Cerrahi Maske Üretim Atölyesi yerli maske üretim makinesi üretti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz