Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personele verilen ramazan erzakları maaş bordrolarına yansıtılmalı mıdır?

Personele verilen ramazan erzakları maaş bordrolarına yansıtılmalı mıdır?

1031
0
Personele verilen ramazan erzakları maaş bordrolarına yansıtılmalı mıdır?

Ramazan erzakı olarak multinet, sodexo, ticket kartı vereceğiz.
Personellerin maaş bordrosuna yansıtmamız gerekiyor mu?

16-310 sayılı Genelgenin ilgili bölümü şu şekildedir72; “ … sigortalılara ay içinde yemek parası olarak nakit ödeme yapılmaksızın, çalıştıkları işyerinin dışında yemek üretimi yapan başka firma veya şahıslar tarafından örneğin yemek kuponu karşılığında, gerek işyerinde, gerekse işyerinin dışında yemek verilmesi üzerine, işverence bu firma veya şahıslara fatura karşılığında yemek bedeli olarak ödeme yapılması halinde, bu nitelikteki fatura bedellerinden sigorta primi tahakkuk ettirilmemesi gerekmektedir …”

Bununla birlikte ayni yardım olarak kabul edilen ticket, multinet, sodexo, setcard ve yemek kuponu vb, yardımlarına alternatif bir görüş daha bulunmaktadır.

Bu görüş, işverenler tarafından çalışanlarına ödenen ticket, multinet, sodexo, setcard ve yemek kuponu vb, ödemelerin tamamının sigorta primine tabi tutulması yönündedir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Personellere verdiğimiz yemek yardımları ve özel sağlık sigortalarının gelir vergisi indirimi var mıdır?

Yemek kartını istisna tutarından fazla verirsek ayrıca vergi ve sgk mı ödeyeceğiz?

Çalışanlara verilen yemek bedelleri yasal sınırın altında kalması durumunda ücret bordrosuna dâhil edilir mi?

 

Önceki İçerikİş Sağlığı ve Güvenliği profesyonellerinin yetkileri nelerdir?
Sonraki İçerikİş sözleşmesi feshedilen işçi tazminatlarını almak için nereye başvurmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz