Ana Sayfa Muhasebe Personele verilen alış veriş çeki bordroya eklenir mi?

Personele verilen alış veriş çeki bordroya eklenir mi?

1052
0

 

Toplu Sözleşme kapsamında geriye dönük çıkan farklara mahsuben personele alışveriş fişi verilecek, (serbest kullanılacak, herhangi bir ürün ile sınırlı değil) verilen fiş ücret midir ayni yardım mıdır? Vergi ve SGK kesilecek mi?

 

Alış veriş fiş tutarı Bordroya ilave edilir. GV ve DV kesintisi yapılır. Ayni yardım fiziken (yağ şeker,giysi Vs ) yapılmadığı için SGK kesintisi yapılacak. Para yerine geçen fişin verildiği için Vergi ve Sgk kesintisi yapılır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Derneğe yapılacak ayni bağış ve yardımlar kurum kazancı tespitinde indirim konusu yapılabilir mi?

 

Nakit Olarak Yapılmayan (Ayni) Bağış Ve Yardımların Değeri Nasıl Belirlenecektir?

 

Ölüm Sigortasından sağlanan yardımlar nelerdir?

 

Genel Temizlik ve Yardımcı Hizmetler İşi Hizmet Alımında KDV tevkifat oranı nedir?

 

 

Önceki İçerikSMMM Yeterlilik Sınavı Öncesi Bilgilendirme Toplantısı
Sonraki İçerikHangi ülke en güçlü orduya sahip?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz