Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personele tahsis edilen konutlar için stopaj ve damga vergisi hesaplanır mı?

    Personele tahsis edilen konutlar için stopaj ve damga vergisi hesaplanır mı?

    720
    0

    İşyerimiz 3 katlı 90’şar m2 olmak üzere 3 dairelik bir bina satın almıştır. Dairelerin muhite göre emsal kira bedeli 750-1000 TL civarındadır. Daireler personele ücretsiz olarak tahsis edilecektir. Personele tahsis edilen konutlar ücret kapsamında mıdır? 90 m2 daire için stopaj ve damga vergisi hesaplanacak mıdır? Eğer ücret olarak değerlendireceksek nasıl bir muhasebe işlemi yapmamız gerekiyor?

    Dairelerin aylık emsal kira bedeli çalışanın brüt ücretine eklenerek giderleştirilir (Ayni ücret ödemesi). Özel bir muhasebe kaydı olmaz. Bordro muhasebeleştirilip kayıtlara alınır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyerinde 2 Türk çalışan varsa kaç yabancı uyruklu kişi çalıştırılabilir?
    Sonraki İçerikFaturasız GSM hatlarına TL kontör yüklenmesi sonucu ÖKC fişi ve faturalara istinaden oluşan tutarlar üzerinden iç yüzde yoluyla KDV ayırılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz