Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personele bir yıl ücretsiz izin verilebilir mi?

Personele bir yıl ücretsiz izin verilebilir mi?

625
0

Çocuğu %70 engelli olan personelimiz mevcut. Ancak eşi çalışmıyor. Yine de 10 gün mazeret izni verilmesi gerekir mi?

İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilir.

Personelin ücretsiz izinli gözükmesinde bir süre var mıdır? Uzun süreli ücretsiz izin verilmesi SGK yönünden sıkıntı oluşturur mu?

Yasalarca tanınmış ücretsiz izin kadın işçinin doğumdan sonraki doğum izninden sonra kullanabileceği 6 aylık ücretsiz izin ile ücretli iznini ikametinden uzakta geçirenler için 4 gün ücretsiz bulunmaktadır. Bunun dışında tarafların anlaşması halinde kararlaştırdıkları süre kadar yazılı olmak ve tarafların imzasını taşımak koşuluyla kullanılabilir. Ancak 90 günün sonunda sağlık hizmetlerinden yararlanma gibi sıkıntılar olabilir. Yapılması gereken 6 ayı aşan süreler söz konusu ise işçinin çıkışını vermektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürk müteahhitler 127 farklı ülkede 403 milyar dolarlık proje üstlendi
Sonraki İçerikUlaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi ile karayolu taşımacılığı gerçek zamanlı olarak izlenmeye başlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz