Ana Sayfa SGK Personele ait raporun onaylanmaması durumunda düzenlenen cezaya itiraz edebilir miyiz?

    Personele ait raporun onaylanmaması durumunda düzenlenen cezaya itiraz edebilir miyiz?

    Raporun onaylanması esastır ve karşılığı ipc cezai hükümlerde yer almaktadır. 15 içinde indirimle ödeyebilirsiniz.

    623
    0
    Emekli çalışanının aldığı geçiçi iş göremezlik raporunu sgk vizite sisteminde arşive atıldığı için farkedemedik ve bu yüzden sgk rapor onaylamama cezası kesti 1.471 TL. Bu duruma itiraz etme hakkımız var mıdır?

    Raporun onaylanması esastır ve karşılığı ipc cezai hükümlerde yer almaktadır.

    15 içinde indirimle ödeyebilirsiniz.


    İlgili dönem işçinin raporu tarafımıza geç gelmiştir. İlgili dönemde spek tutarı 30 gün üzerinden hesaplanmış ödenmiştir. Rapor geldikten sonra bordro değiştirilmiş ek bildirge verilmiştir. Defter kayıtlarına müdahale edilmemiş (değişiklik yapılmamış) bundan dolayıda ipc kesilmiştir. Defter kayıtları düzeltilmeli midir?

    İşlemlerin ticari defterlere 10 gün içinde kaydedilmesi gerekir.

    Kayıtlarını devamlı olarak muhasebe fişleri, bordro gibi yetkili amirlerin imza ve parafını taşıyan, yazılmış evraklara dayanarak yürüten kuruluşlarda, işlemlerin bunlara işlenmesi, deftere işlenmesi hükmündedir.

    İPC nin defter işleme yasal süresi dışında geldiği dikkate alınacak olursa geriye doğru bir düzeltmenin yapılmaması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK borcunu peşin ödemeye göre taksitlendirenler için son ödeme tarihi 1 Mart 2021
    Sonraki İçerikMadencilik Sektörünün Gayri Safi Yurtiçi Hasıla İçindeki Payı %1,1

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz