Ana Sayfa Vergi Personel taşımacılık hizmetlerinde KDV indirimi ne zamana kadar devam etmektedir?

    Personel taşımacılık hizmetlerinde KDV indirimi ne zamana kadar devam etmektedir?

    2783
    0
    Yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile daha önce 31.12.2020 tarihine kadar olarak duyurusu yapılan bazı mal ve hizmetlerde kdv indirimine dair karar bu kez 31.05.2021 tarihine kadar uzatıldı. Daha önceki kararnamede eğitim ve özel eğitim hizmetleri kdv oranı %1 olarak belirlenmişken bu kararnamede bunu göremedim. Ayrıca personel servis hizmetleri ile ilgili indiriminde %8 e inmişti uzatılmadığını farkettim. Bu sektörlerde KDV oranı yeni yıl ile eski oranlarına mı dönecektir?

    Eğitim ve öğretim için karar 30/08/2020 tarihinde ayrı bir karar ile yayımlandı. Karar göre eğitim ve öğretimde 01/09/2020-30/06/2021 tarihleri arasında kdv oranı % 1 olarak uygulanacaktır.

    Karar aşağıdaki linktedir.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/08/20200830-2.pdf

    Yolcu taşımacılığında KDV oranı 31/05/2021 tarihine kadar % 8 uygulanacaktır.

    KDV tevkifat oranı değişmedi. % 8 KDV’nin 5/10 oranında tevkifat uygulanacaktır.


    Servis işletmeciliği yapan bir firma 2018 yılında %8 KDV ile aldığı servis aracını maddi sıkıntılar yüzünden satmak istiyor. Satarken Kdv oranı olarak ne uygulaması gerekiyor?

    % 18 KDV hesaplanarak satış faturası düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 Yılında Ödenecek Vergi Tutarları
    Sonraki İçerik2020 yılı Ekim ayında yapılan LPG ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre %219,64 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz