Ana Sayfa Vergi Personel taşımacılık hizmeti veren firmalar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Personel taşımacılık hizmeti veren firmalar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    El dezenfektanın KDV oranı nedir? Personel taşımacılık hizmeti veren şirketler yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    573
    0

    Aralık sonuna kadar geçerli olan yolcu taşımacılığı KDV indirimden servisçiler de yararlanabiliyor mu? Personel servisi için 18 olan KDV oranı 8 olarak uygulanabilir mi? Ayrıca zaten 8 olan öğrenci servisinde bir değişiklik söz konusu mu?

    Evet okul servisleri zaten %8’di. İndirim diğer yolcu taşımacıları için uygulanacak.

    Temizlik ürünleri imalatı yapan firma el dezenfekte üretimi içinde izin almıştır. Bu durumda satışında KDV oranı %8 midir?

    El dezenfektanın KDV oranı %18’dir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDernek veya vakıflara ait taşınmazların kiralanması karşılığında yapılan kira ödemeleri
    Sonraki İçerikŞirketlere ait mülklerin kiralanması stopaja tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz