Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personel işverenden özlük dosyasının bir kopyasını talep edebilir mi?

    Personel işverenden özlük dosyasının bir kopyasını talep edebilir mi?

    İşçi özlük dosyası

    1975
    0

    İşyeri zorunlu olarak bünyesinde çalışanın özlük dosyası bulundurması gerekir. Çalışan kendi özlük dosyasına evrak eklemek ya da bilgi amaçlı göz atmak gibi nedenlerle işverenden dosyasını istemek gibi bir talepte bulunabilir mi? İşçiye kendi özlük dosyası gösterilmez mi? 

    İşçi özlük dosyası 

    Madde 75 

    İşveren çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası düzenler. 

    İşveren bu dosyada, işçinin kimlik bilgilerinin yanında, bu Kanun ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek zorundadır. 

    İşveren, işçi hakkında edindiği bilgileri dürüstlük kuralları ve hukuka uygun olarak kullanmak ve gizli kalmasında işçinin haklı çıkarı bulunan bilgileri açıklamamakla yükümlüdür.

     Bu evraklar zaten işçiden temin edilmektedir.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDevlet kurumuna düzenlenen e-arşiv fatura nasıl iptal edilir?
    Sonraki İçerikŞirket müdürünün aldığı huzur hakkı ödemesi gelir vergisinden muaf mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz