Ana Sayfa Vergi Personel ile imzalanan sözleşmeler damga vergisinden istisna mıdır?

    Personel ile imzalanan sözleşmeler damga vergisinden istisna mıdır?

    Damga vergisi mükellefiyeti

    946
    0

    X firmasının damga vergisi mükellefiyeti yok. Şubat döneminde taşeron sözleşmesi yapıldı. Mart ayında sözleşme damga vergisi ödemesi yapacaktık ki damga vergisi defterinin olmadığını fark ettik şimdi defter tasdik etsek sözleşme şubat ayı. Elden nakit yatırmak istersek 15 gün içinde olmalıydı. Mart defteri tasdik edip şubat ayı yazsak olur mu? Vergi dairesinden damga vergisi mükellefiyeti açtırabilir miyiz?

    Damga vergisi (sürekli) mükellefiyeti kurulması ile dv defteri tasdik ettirilir. 

    Verdiğiniz örneğe göre dv imzadan sonra 15 gün içinde beyan edilecek ve ödenecektir. 

    Mart ayında defter tasdik ettirilip şubat işlemi yazılmaz.

    İşveren ile istihdamı zorunlu personel (gıda mühendisi) arasında yapılan “İSTİHDAMI ZORUNLU PERSONEL SÖZLEŞMESİ” damga vergisinden istisna edilmiş midir? 

    Damga Vergisine tabi olmayan “kağıtlar” 2 sayılı listede sayılmıştır söz konusu liste için aşağıdaki linki inceleyiniz. 

    https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/488_II_sayili_tablo.pdf


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBulgaristan ve Romanya’ya İhracat ve Türk Yatırımları Artıyor
    Sonraki İçerikİkale sözleşmelerinde damga vergisi oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz