Ana Sayfa SGK Personel çalıştırmayan fakat daha önce SGK dosyası açmış firmalar SGK e-tebligat sistemine...

    Personel çalıştırmayan fakat daha önce SGK dosyası açmış firmalar SGK e-tebligat sistemine kaydolmak zorunda mıdır?

    558
    0

    SGK e-tebligat başvurusunu daha önce SGK dosyası olan ama 01.10.2021 tarihi itibari ile kişi çalıştırmayan firmaların başvuru yapıp yapmayacağı konusunda görüşlerini rica ederim?

    Elektronik tebligat adresi edinme ve bildirim yükümlülüğü MADDE 7

    (1) Elektronik tebligat adresi almak zorunda olan işverenler, Kurumca belirlenen sistem üzerinden, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üç ay içinde başvuru yapmakla yükümlüdür. 

    (2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenler sigortalı çalıştırmaya başladığı ayı/dönemi takip eden aydan itibaren üç ay içinde, Kurumca belirlenen sistem üzerinden başvuru yapmakla yükümlüdür. 

    (3) Elektronik tebligat adresi edinme zorunluluğu bulunmayan fakat isteğe bağlı olarak kendisine elektronik tebligat yapılmasını talep eden muhataplar da başvurularını Kurumca belirlenen sistem üzerinden yapmakla yükümlüdür.


    BENZER İÇERİKLER

    SGK e-tebligat sistemine nasıl kaydolabiliriz?
    SGK e-TEBLİGAT için başvuru süresi 31 Ocak 2022 Tarihine Uzatıldı
    SGK e-tebligat başvurusu nasıl yapılır?
    Apartman ve site yönetimleri SGK e-tebligat uygulamasına başvuru yapmalı mıdır?
    SGK e-tebligat sistemine başvurular başladı mı?
    SGK elektronik tebligat sistemine hangi adres üzerinden başvuru yapılacaktır?

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasfiyede olan bir şirket için defter tasdik ettirilir mi?
    Sonraki İçerik26 Mart 2022 Cumartesi Günü Saat 10.00’da Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı Yapılacaktır

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz