Ana Sayfa Vergi Personel çalıştırmayacağımız SGK dosyasını kapatmalı mıyız?

    Personel çalıştırmayacağımız SGK dosyasını kapatmalı mıyız?

    İşyeri devirlerinde işçi alacakları devir olur mu?

    584
    0

    Hatay’dan İstanbul’a şirket nakli yaptık. Şirket ilk kurulduğunda ticaret odası tarafından işyeri de tescil edilmiş, bu süreçte hiç çalışanı olmadı. Bu durumda İstanbul’daki SGK müdürlüğüne nakil nedeniyle bilgi vermek gerekir mi? 

    SGK Hatay dosyanızın da işçi çalıştırmayacak iseniz kapanışını vermeniz gerekmektedir.

    Türkiye’de bir şirkette çalışan işçiler Yurt dışında merkezi bulunan yabancı şirketin Türkiye’de açacağı bir şubede çalışmaya başlayacaklardır. Bu nakil esnasında tazminat konusu nasıl olur?

    Buradaki nakil külliyen devir midir? 

    İşçi devir sözleşmesinde tüm yasal hakların devri söz konusu ise ve işçi bunu kabul ediyor ise haklarıyla birlikte devrolur. Kabul etmiyor ise tazminatını isteme hakkı mevcuttur.

    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAskeri kantinler kazançları üzerinden kurumlar vergisi öder mi?
    Sonraki İçerikYatırım teşvik belgesi olan firmanın zarar etmesi durumunda kurumlar vergisi beyannamesinin yatırım indirimi ekleri kısmı doldurulacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz