Ana Sayfa Vergi Perakende su satışı yapan firmalar GEKAP beyannamesi bildiriminde bulunacak mıdır?

Perakende su satışı yapan firmalar GEKAP beyannamesi bildiriminde bulunacak mıdır?

Perakende su satışı yapan firmalar GEKAP beyannamesi bildiriminde bulunacak mıdır?

1057
0

Perakende damacana su satışı yapan mükellef gekap beyan edecek mi?

Hayır beyanname vermeyecektir.

Plastik pet şişeye içme suyu dolumu faaliyetinde bulunan (Y) gerçek/tüzel kişisi, dolum faaliyeti sonucunda kendi adı ve/veya ticari markasıyla tüketicilerin kullanımı için piyasaya arz etmiş olduğu suyun ambalajları için piyasaya süren olarak geri kazanım katılım payından sorumludur. Kullanılan Plastik şişe için hesaplanacak pay beyan edilecektir. Sonraki aşamalardaki (Toptan / Perakende) satışlar geri kazanım katılım payına tabi değildir.

GEKAP ile ilgili aşağıdaki linkde bulunan rehberi inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf

Ticari taşıtla, üreticiden satın alıp, toptan yumurta ticareti yapan mükellef gekap beyanı verecek mi?

Hayır vermeyecektir. GEKAP ile ilgili aşağıdaki linkte bulunan rehberi inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhracat için kullanılan ambalaj malzemeleri GEKAP beyannamesi kapsamında mıdır?
Sonraki İçerikNev’i değişikliği durumunda devrin gerçekleştiği döneme ilişkin Ba-Bs bildirim formlarının hangi unvanla verilmesi gerektiği hk.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz