Ana Sayfa Duyurular Perakende satış hacmi 2020 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına...

Perakende satış hacmi 2020 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %11,9 arttı

178
0

Perakende Satış Endeksleri, Kasım 2020

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi (2015=100) 2020 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %11,9 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %11,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %13,8, otomotiv yakıtı satışları %7,5 arttı.

Perakende satış hacmi yıllık değişim oranı (%), Kasım 2020


Perakende satış hacmi aylık %2,2 arttı

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %2,2 arttı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %4,3, otomotiv yakıtı satışları %1,7 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları %1,3 azaldı.

Perakende satış hacmi aylık değişim oranı (%), Kasım 2020

Perakende satış hacmi sektörlere göre yıllık ve aylık değişim oranları (%), Kasım 2020

Perakende ciro yıllık %26,1 arttı

Cari fiyatlarla perakende ciro 2020 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %26,1 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %28,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %32,2, otomotiv yakıtı satışları %5,7 arttı.

Perakende ciro yıllık değişim oranı (%), Kasım 2020


Perakende ciro aylık %3,7 arttı

Cari fiyatlarla perakende ciro 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %3,7 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %1,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %5,5, otomotiv yakıtı satışları %1,3 arttı.

Perakende ciro aylık değişim oranı (%), Kasım 2020


Perakende ciro sektörlere göre yıllık ve aylık değişim oranları (%), Kasım 2020

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 12 Şubat 2021’dir.
_________________________________________________________________________________________________
AÇIKLAMALAR

Yıllık değişim, takvim etkisinden arındırılmış endeks değerlerinin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimini ifade etmektedir.

Aylık değişim, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeks değerlerinin bir önceki aya göre değişimini ifade etmektedir.


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi 2020 yılı Kasım ayında yıllık %38,9 arttı
Sonraki İçerikİmalat sanayi sektörü endeksi 2020 yılı Kasım ayında %11,6 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz