Ana Sayfa Muhasebe Pastaneler yıl sonuna KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Pastaneler yıl sonuna KDV indiriminden faydalanabilir mi?

    Pastanelerde KDV oranı nedir?

    1780
    0

    Pastanelerde KDV yıl sonuna kadar %1 oldu

    Uygulayamaya giren KDV uygulamasına göre b/ 24.maddesi kapsamında olan pastane ve kafelerde tezgâhtan satışı yapılan tüm ürünler börek, tüm tatlı ürünleri, dondurma, meşrubatlar vb. içinde KDV oranı %1 olarak mı uygulanmalıdır?

    Evet. Pastanede, kafelerde satılan tüm ürünler için indirimli KDV oranı olan %1 uygulanır.

    Emlak komisyoncularında KDV oranı düştü mü?

    31.07.2020 tarihli ve 2812 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesinde KDV oranlarındaki indirimde ”kiralama hizmet bedeli” indirimine emlak komisyoncusunun müşterisine kestiği kiralama hizmet bedeli de dâhil midir?

    Kiralama hizmetinin emlak komisyonculuğu işi ile ilgisi yoktur.

    Karardan; aktifte kayıtlı iş yerlerinin kiraya verilmesinde hesaplanacak KDV oranının %8 olarak uygulanacağı anlamı çıkar.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPerakende satış hacmi 2020 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %16,5 arttı
    Sonraki İçerik2020 yılı Haziran ayında yıllık hizmet ciro endeksi %18,3 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz