Ana Sayfa Vergi Pasta teslimlerinde KDV oranı nedir?

    Pasta teslimlerinde KDV oranı nedir?

    pasta, teslim, eşya, kdv, oran, fatura, gider, pusula

    2100
    0

    Fırıncı mükellefim. Müşterisine pasta satış faturası % 8 KDV oranı ile düzenlemiş. Doğru mu? KDV %1 mi olmalıydı? Eğer KDV oranı % 1 ise fatura düzeltilmeli mi? Karşı taraf KDV beyanı verdi ise beyanı düzeltmeli mi? 

    31/05/2021 tarihine kadar KDV oranı % 1’dir. Yanlış beyan verilmiş ise elbette düzeltilecektir.


    Mükellef yılbaşında hediyelik eşya hazırlayıp sattı. Bu hediyelik ürünleri hazırlarken dışardan 2 tane ev hanımına sepet işçiliği, mum gibi işler vs. el işçiliği yaptırdı. Bu yapılan işler için bankadan bu 2 kişiye ödeme yapıldı. Bu gideri kayıtlara alabilmemiz için gider pusulası düzenleyeceğiz?

    % 2 oranında GV stopajı yapılır. (GVK MADDE 94/13-a)


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKentsel Dönüşüm Alanlarında Taşınmaz Maliklerine Verilen İnşaat Taahhüt Hizmetlerinde KDV Oranı Kimi, Nasıl Etkileyecek?
    Sonraki İçerikYeni açılan SGK dosyasına girişi yapılan personel SGK teşviklerinden ne zaman faydalanmaya başlar?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz