Ana Sayfa Çalışma Hayatı Part-time ve çağrı üzerine çalışmada gün ve saat sınırı nedir?

Part-time ve çağrı üzerine çalışmada gün ve saat sınırı nedir?

1260
0
Part-time ve çağrı üzerine çalışmada gün ve saat sınırı nedir?

Part-time çalışmada aylık çalışma süreleri sabit midir? Veya değişken olabilir mi?
Çağrı üzerine çalışmada da personeli en az çalıştırmam gereken gün veya saat ne kadardır acaba?

İstemiş olduğunuz çalışma türü çağrı ya da puantaja dayalı iş sözleşmesi çalışmasıdır.

4857 sayılı İş Kanunu’nun 14. maddesinde, yazılı sözleşme ile işçinin yapmayı üstlendiği işle ilgili olarak kendisine ihtiyaç duyulması halinde, iş görme ediminin yerine getirileceğinin kararlaştırıldığı iş ilişkisi, çağrı üzerine çalışmaya dayalı kısmi süreli bir iş sözleşmesi olarak tanımlanmıştır.

Hafta, ay veya yıl gibi bir zaman dilimi içinde işçinin ne kadar süreyle çalışacağını taraflar belirlemedikleri takdirde, haftalık çalışma süresi yirmi saat kararlaştırılmış sayılır.

Çağrı üzerine çalıştırılmak için belirlenen sürede işçi çalıştırılsın veya çalıştırılmasın ücrete hak kazanır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Çağrı Üzerine Çalışma Ne Demektir?

Saat üzerinden kısmi süreli sözleşme yapılabilir mi?

Çalışan personellerimizi ihtiyaç olduğunda çalıştırmak istediğimizde personellerimizle nasıl bir iş sözleşmesi yapmamız gerekir? Kısmi süreli çalışacaklarından SGK eksik gün bildirimlerini nasıl yapmalıyız?

 

Önceki İçerikYavuz Muharebe Kruvazörü
Sonraki İçerikAB ilk çeyrekte büyüdü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz