Ana Sayfa Vergi Pansiyon işletmecileri turizm payı beyannamesi vermek zorunda mıdır?

Pansiyon işletmecileri turizm payı beyannamesi vermek zorunda mıdır?

1942
0

Balıkesir ilinde 10 odalı bir pansiyon işletmekteyiz. Yılın sadece haziran temmuz ağustos aylarında yaz faaliyetimiz oluyor.  Gelir vergisi mükellefiyim. Yeni çıkan turizm payı beyannamesinde göre beyanname vermem gerekir mi? ( turizm işletme belgem yok sadece belediyeden alınmış işyeri açma ruhsatım vardır)

Turizm payı için Otel, motel pansiyon gibi konaklama tesislerinde Turizm belgesi aranmaz. Belediye veya diğer kurumlardan ruhsatlı Otel ve benzeri yerlerde Turizm payı beyannamesi vermek zorundadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Önceki İçerikKat mülkiyetinin kurulması için kimler istemde bulunmalıdır ve istenilen belgeler nelerdir?
Sonraki İçerikTürkiye’de eğitim harcamaları %21,6 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz