Ana Sayfa Dünya Pandemi Yunanistan’da 21,7 milyar Euro’luk açık yarattı

    Pandemi Yunanistan’da 21,7 milyar Euro’luk açık yarattı

    547
    0

    Yunan Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; Covid19 pandemisi Yunanistan’ın 2020 yılı kamu maliyesinde ilk planlanan 3,5 milyar Euro’luk faiz dışı bütçe fazlası yerine 21,7 milyar Euro’luk açık yaratmıştır.

    Vergi gelirleri, 9 milyar Euro hedefin altında gerçekleşerek 52,2 milyar yerine 43,2 milyar Euro olarak gerçekleşmiştir. Harcamalar ise; planlanan 57,2 milyar Euro’yu 13,5 milyar Euro aşarak 70,8 milyar Euro’ya erişmiştir. Ayrıca 5,5 milyar Euro ucuz devlet kredileri programı ve 2,7 milyar Euro özel amaçlı tazminat ödemeleri de mevcuttur.

    Bununla birlikte, Bakanlık yetkilileri Kasım ayında tasarlanan 2021 yılı bütçesinden daha iyi durumda olunduğunu düşünmektedir, zira taslakta 19,6 milyar Euro faiz dışı açık öngörülmüştür, ki bu gerçekleşen rakamdan 1,4 milyar Euro daha yüksektir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı/Atina Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşten çıkarma yasağı devam ediyor mu?
    Sonraki İçerikVergi Rekortmenleri belli oldu, 2019 Yılı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz