Ana Sayfa Vergi Pandemi sürecinde 3 aylık ve aylık defter yükleme tarihleri nelerdir?

Pandemi sürecinde 3 aylık ve aylık defter yükleme tarihleri nelerdir?

814
0

E-Defterlerini geçici vergi dönemleri bazında tercih eden mükellefler, 2020 Ocak-Şubat-Mart aylarına ilişkin için, ay bazında 31.05.2020 tarihine kadar Berat yüklemeleri mi gerekiyor. Örneğin, Ocak, E-Defteri yükleme son gün 31.05.2020 mi?

Geçici vergi beyan dönemini seçen mükellefler için;

-Ocak-Şubat-Mart 2020 dönemi Gelir vergisi Mükellefleri 27.07.2020

-Mücbir sebep kapsamındaki kurumlar vergisi mükellefleri 27.07.2020

Aylık olarak gönderim yapan mücbir sebep kapsamı dışında kalan mükellefler esas hükümlere göre 31.05.2020 hafta sonu olması sebebiyle 1 Haziran 2020 tarihine kadar yükleme yapmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’nin yurt dışı varlıkları 2019 yıl sonuna göre %7,3 oranında azalışla 233,8 milyar ABD Doları oldu
Sonraki İçerikTİGEM-Ceylanpınar Sulama Projesi ile Yılda İki Ürün Alınacak ve Ülke Ekonomisine 4 Kat Fazla Katkı Sağlanacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz