Ana Sayfa SGK Pandemi nedeniyle ücretsiz izinde olan bir personel bedelli askerlik yapmaya gittiğinde eksik...

    Pandemi nedeniyle ücretsiz izinde olan bir personel bedelli askerlik yapmaya gittiğinde eksik gün bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    Kısa Çalışma ödeneği hangi tarihe kadar devam ediyor?, Nakdi ücret desteği hangi tarihe kadar devam ediyor?,

    678
    0

    Ücretsiz izinde olup ve nakit ücretsiz desteği alan personelimiz 28 günlük bedelli askerlik yapacaktır. Askerlik süresinde PANDEMİ nedeniyle zaten ÜCRETSİZ İZİNLİ olduğundan işten çıkmaması bir sakınca yaratır mı?

    17/04/2020 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 7244 sayılı Kanunla; çalışanların iş sözleşmesinin 17/04/2020 tarihten 17/07/2020 tarihine kadar 3 ay süreyle feshedilmesi yasaklanmış, fesih yasağı uygulanan hallerde işverenin işçiyi ücretsiz izne ayırabilmesine müsaade edilmiştir.

    Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan 20.04.2020 tarihli duyuruda, bu kapsamda ücretsiz izne ayrılan sigortalılar için 2020 Nisan ayı belgelerinden itibaren “28-Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç. 10 Md.)” kodu ve aynı anda başka eksik gün nedeni olması halinde “29- Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç. 10 Md.) ve diğer” kodunun oluşturulduğu duyurulmuştur. 29 kod işleminiz doğrudur

    Kısa çalışmadan ve nakdi ücret desteğinden faydalanan iş yerimiz 01/06/2020’de normal çalışmaya başladı ve işçilerimizin hepsi çalışıyor. Ancak iş hacmi düştü ve personel ücretini ödeyemez hale geldik. Daha önce kısa çalışmadan faydalanıp normal çalışmaya dönen personelimizden ikisini tekrar kısa çalışmadan ya da nakdi ücret desteğinden faydalandırabilir miyiz?

    31.10.2020 tarihine kadar bağlı bulunduğunuz işkura oran excel göndermeniz halinde kçö den yararlanabilirsiniz. 17.11.2020 tarihine kadar da NÜD den yararlanabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasfiyelik araç ve eşya satışlarına ilgi Kovid-19’a rağmen arttı
    Sonraki İçerik159 Bine Yakın İşverene Yaklaşık 950 milyon lira Tutarında Prim Mahsuplaşması Yaparak Normalleşme Desteği Sağlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz