Ana Sayfa Vergi Pandemi nedeniyle alınan hibe destekleri vergilendirilir mi?

    Pandemi nedeniyle alınan hibe destekleri vergilendirilir mi?

    802
    0

    Pandemi nedeniyle 2021 yılında esnafa verilen hibe destekleri 602 hesaba alınarak vergilendirilmesi gerekiyor değil mi? Aslında istisna edilmesi gerekir diye düşünüyorum, böyle bir istisna var mıdır? 

    Hibeyi Tüzel kişilik almış ise; 102(B) 602(A) olarak kayıt yapılır. 

    Hibeyi Gerçek kişi almış ise; Hibe Veraset ve İntikal Vergisine tabidir. 

    2021 yılında alınan hibe tutarı 7.060.- TL’nin altında ise VİV ödenmez. 

    Bu tutarın üstünde ise aşan kısım için VİV beyannamesi verilir.

    22 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile COVID-19 tedbirlerinden etkilenen esnaf ve sanatkarlara 3 ay süreyle verilen 1.000 TL’lik hibe ve 750 TL’lik hibe kira desteğinden yararlanan mükellefim, bu hibe desteğini için gelir olarak kayıtlarına alıp vergi ödeyecek mi?

    Kira desteğinin gelir olarak kayıt edilmesi gerekir. Gerçek kişilere verilen aylık 1.000 TL (1.000 x 4 ay) 4.000 TL hibe olduğu için; VİV tabidir. 

    Ancak VİV deki istisna 2021 yılı için 7.060 TL olduğu için vergilendirilmez. Gelir yazılmaz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Belge sistemi üzerinden düzenlenen faturanın iptal işlemi nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikApartmanların ortak alanları kira verilirse kira gelirini yönetim mi beyan edecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz