Ana Sayfa Çalışma Hayatı Pandemi döneminde sağlık sorunları nedeniyle işten çıkaracağımız personelimizin çıkış kodu ne olmalıdır?

    Pandemi döneminde sağlık sorunları nedeniyle işten çıkaracağımız personelimizin çıkış kodu ne olmalıdır?

    566
    0
    Bir işyerinde çalışan işçi pandemi döneminde olduğumuz ve sağlık sebepleri olduğu için işten ayrılmak istemektedir. Normal şartlarda çıkışını sağlık sebebi ile yapabiliyorken pandemi sürecinde farklı bir kod var mıdır?

    24 kod işçinin sağlık sebebiyle nedeniyle feshi fesih yasağı kapsamında bulunmamaktadır.

    İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı (4857 Sayılı İş Kanunu)

    Madde 24 – Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir: 

    1. Sağlık sebepleri: 
    2. a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.
      b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa


    Şirketimizde zorunlu staj yapan üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Asgari ücretin net tutarının en az % 30’unun stajyerlere ödendiği bilgisini edindik. Ancak 21.12.2020 tarihinde staja başlayan öğrenci haftada 1 gün gelmektedir. Bu duruma göre aralık ayı maaşını ne kadar ödemeliyiz?

    2020 yılı stajyer maaşı en az 631,19 TL. 

    Dolayısıyla, tüm işletmeler, staj yapan öğrencilere asgari 631,19 TL ödemek zorundadır. Ne kadar süreyle ve kaç gün zorunlu stajyerin çalışacağı staj dosyasında yazılmaktadır. Pandemi döneminde bu işleme ilişkin bağlı bulunduğu okuldan zorunluluk durumunun öğrenilmesi gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 Yılında Alınacak Geri Kazanım Katılım Payı Tutarları
    Sonraki İçerik2020’de tüketici hakem heyetlerine yapılan toplam 594 bin 270 başvurunun %87,8’i karara bağlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz