Ana Sayfa Duyurular Pancar ve şeker pancarı üretiminde tüm zamanların rekoru kırıldı

Pancar ve şeker pancarı üretiminde tüm zamanların rekoru kırıldı

603
0

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, pancar ve şeker pancarı üretiminde tüm zamanların rekorunun kırıldığını açıkladı.

Bakan Pakdemirli’nin açıklaması şu şekildedir:

“2002 yılında 16,5 milyon ton olan pancar üretimimiz 2020/2021 pazarlama yılında yaklaşık % 39 artış ile 23 milyon tona ulaşmış ve ülkemizde en fazla üretimi yapılan bitkisel ürün olmuştur.

Dekara pancar verimimiz ise 2002 yılı öncesinde 3,5 ton seviyelerinde iken, 2020/2021 pazarlama yılında % 96 artışla 6,85 ton olarak gerçekleşmiştir.

2002 yılında 1,6 milyon ton şeker üretilmiş iken, 2020/2021 pazarlama yılında %94 artış ile yaklaşık 3,1 milyon ton şeker üretilmiştir. Böylelikle pancar ve şeker üretiminde tüm zamanların rekoru kırılmıştır.

Özel şeker fabrikalarının tamamında ise üretim yapılmış, üretimleri bir önceki yıla göre % 24 artmıştır. Ayrıca 2021 yılında doğrudan veya dolaylı 150 milyon dolar değerinde 470 bin ton şeker ihracatı gerçekleştirilecektir. 2002 yılından itibaren yurt içi tüketime yönelik ithalat yapılmamıştır ve yurt içi şekerin tamamı yerli ve milli pancar şekeri üretimiyle karşılanmaktadır

Diğer yandan 2002 yılı öncesinde yurt içine 460 bin ton olarak satılan nişasta bazlı şeker (NBŞ) kotalarda yapılan düzenleme ile 67 bin tona düşürülmüştür”


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİlave iş yerleri tescile tabi midir?
Sonraki İçerikİşletme için kullanılan teminat mektubuna ait masraflar gider olarak kullanılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz