Ana Sayfa Ekonomi Pakistan, IMF ile ‘kurtarma paketi’ görüşmelerine başlıyor

Pakistan, IMF ile ‘kurtarma paketi’ görüşmelerine başlıyor

669
0

Pakistan, IMF ile ‘kurtarma paketi’ görüşmelerine başlıyor

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, mali kriz içindeki Pakistan’ın ekonomi yetkilileriyle bir araya geldi. Kurtarma paketinin masaya yatırılmasının beklendiği toplantıyla ilgili açıklama yapan Lagarde, ülkenin IMF’den “mali yardım” istediğini söyledi.

Pakistan Maliye Bakanı Asad Umar, geçen hafta yaptığı açıklamada borç alımı için IMF ile resmi görüşmelere başlanacağını açıklamıştı.

Ağustos ayında yemin ederek göreve başlayan Pakistan Başbakanı İmran Han, Çarşamba günü ekonomik sıkıntılara ilişkin yaptığı konuşmada, ülkenin 10 ila 12 milyar dolara ihtiyacı olduğunu kaydetmişti.

Pakistan’ın ekonomi yetkilileriyle IMF Başkanı Lagarde arasındaki görüşme, IMF’nin Endonezya’nın Bali Adası’nda düzenlenen yıllık toplantısında gerçekleşti.

Burada görüşme ile ilgili soruları yanıtlayan Lagarde, “Pakistan’ın yaşadığı ekonomik sıkıntıları gidermek için IMF’den mali yardım talep ettiler” dedi.


Kaynak:BBC
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. MuhasebeNews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikPastör Brunson serbest bırakıldı
Sonraki İçerikEnflasyonu düşürmek için yapılan fiyat denetimleri ve yüzde 10 indirim ne kadar etkili olabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz