Ana Sayfa Çalışma Hayatı Engelli çocuk sahibi çalışan anneler erken emekli olabilir mi?

Engelli çocuk sahibi çalışan anneler erken emekli olabilir mi?

Özürlü çocuğu olduğundan dolayı Bağ - Kurdan emekliliğinin erken olma gibi bir durumu var mıdır?

717
0

Eczacı bayan mükellefimin %90 özürlü çocuğu var. 1997 yılından bu yana 4b Bağ – Kur sigortalısı.

Özürlü çocuğu olduğundan dolayı Bağ – Kur’dan emekliliğinin erken olma gibi bir durumu var mıdır?

Engelli çocukları evlat edinen anneler, İşçi ve esnaf olarak çalışan anneler, İsteğe bağlı sigorta sahibi olan anneler ve Engelli çocuğu olan memur anneler yararlanmaktadır.

1 Ekim 2008 tarihinden sonrasını kapsayan çalışma süreleri dâhilinde annelerin çalıştıkları 1 gün 1,25 gün olarak hesaplanmaktadır.

Bu duruma 10 yıl çalışma süresi bulunan annelerin çalıştıkları yıl sayısı 12,5 olarak hesaplanmaktadır. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra çalışılmış olan her yıla 90 günlük primler eklenmekte ve hesaplamalar yapılmaktadır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikYabancı şirketlerin Türkiye’de elde edilen taşınmaz satış kazançlarının vergilendirilmesi nasıldır?
Sonraki İçerikArsa satışları KDV beyannamesinde nasıl bildirilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz