Ana Sayfa Muhasebe Özkaynakları Negatife düşen şirketlerin sermaye artışını nasıl yapacağız?

Özkaynakları Negatife düşen şirketlerin sermaye artışını nasıl yapacağız?

1140
0
Özkaynakları Negatife düşen şirketlerin sermaye artışını nasıl yapacağız?

A.Ş.’de Sermaye artışı yapacağız.
Özkaynağımız (-) 658.047,91 TL’dir.
Bu durumda İTO tescilinden geçebilmek için sermayenin en az ne kadar artırılması gerekmektedir? Şirket 60.000 TL olan sermayeyi 100.000 TL ye yükseltmek ister.

Yapılacak artışta zararın tamamı karşılanmalı ve ilaveten tescili yapılacak sermayenin de yarısı nakit ödenmiş olacak şekilde bir rakamın artırılması gerekir.

TTK 376.madde uygulanması tebliğinin 10. maddesinde bu durumun açıklamasına yer verilmiş olup yaklaşık artacak rakamın sermayeniz artı zararın miktarı çarpı iki düzeyinde olması ve artan sermayenin yarısı tescilden önce ödenmiş olmalı kanaatindeyim.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 


BENZER İÇERİKLER

Sermayenin kaybı veya borca batık olma durumlarında sermaye artışı nasıl yapılır?

Öz sermayesi negatife düşmüş şirketlerde sermaye artırımı yaparken neye dikkat etmeliyiz?

Özvarlığı negatif olan firma için yazılacak SMMM raporunda öz varlık korunuyor denilebilir mi?

Nakdi sermaye artışından kaynaklanan indirim hakkımın kullanmadığım kısmını hangi dönem geçici vergide indirim yapabilirim?

 

 

 

 

Önceki İçerik5746 sayılı kanun kapsamında vergi indirimden faydalanan firmaların kurumlar vergisi beyannamelerini YMM’lere tasdik ettirmesi zorunlu mudur?
Sonraki İçerikGüneş Sisteminin Boyutu (Yer ve Uzay Bilimleri / Evrenin Boyutu) (NASA / Evreni Ölçmek)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz