Ana Sayfa Vergi Özet Tablolarla 7159 Sayılı Kanun’a Göre Yeniden Belirlenen Yapılandırma ve Matrah Artırımı...

Özet Tablolarla 7159 Sayılı Kanun’a Göre Yeniden Belirlenen Yapılandırma ve Matrah Artırımı Ödeme Süreleri

1129
0

Türmob Duyuru

 

7159 sayılı “KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ile 7143 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde 28/12/2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara, ihlale neden olan tutarları 28/2/2019 tarihine kadar (bu tarih dâhil), ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) aylık % 2 geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri halinde Kanun hükümlerinden yeniden yararlanma imkânı sağlanmıştır.
Ayrıca matrah ve/veya vergi artırımında bulunduğu hâlde tahakkuk eden vergileri süresinde ödemeyerek 7143 sayılı Kanun’un 5. maddesinden yararlanma hakkını kaybetmiş olanlar, ihlale neden olan tutarları 28/2/2019 tarihine kadar (bu tarih dâhil), ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için Kanunun 9 uncu maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri, ödeme süresi gelmemiş taksitleri ise Kanunda öngörülen
şekilde tamamen ödemeleri hâlinde matrah artırımı hükümlerinden yararlanabileceklerdir.
Düzenleme hükümlerinden 31/07/2018 tarihine kadar yapılandırma ve matrah artırımı başvurusunda bulunmuş ancak ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal eden borçlular yararlanabilecektir.
Başvuru tarihinden sonra ortaya çıkan veya daha önce unutulan borçlar için yeniden bir yapılandırma imkanı getirilmediği gibi herhangi bir başvuruda bulunmamış olan borçlulara yeni bir başvuru hakkı da tanınmamaktadır.
7143 sayılı Kanunun 10’uncu maddesinin on üçüncü fıkrası hükümleri hariç olmak üzere bu Kanun kapsamında 2018 yılı Aralık ve 2019 yılı Ocak ayında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri de 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar
uzatılmıştır.
11/5/ 2018 tarihli ve 7143 sayılı “ Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ”, 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş, konuyla ilgili açıklamalarımıza hazırlanan “MÜKELLEFLERİN BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRMASI, MATRAH ARTIRIMI, VARLIK BARIŞI VE TAŞINMAZ DEĞERLEME REHBERİ”nde yer verilmişti.
28.12.2018 tarihli ve 30639 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7159 sayılı “KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN“un 11’inci maddesi ile 11/5/2018 tarihli ve 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna geçici 2’nci madde eklenmiştir.
Madde ile yapılan düzenlemeler aşağıdaki gibidir.
1-) Yeniden yapılandırma için başvurduğu halde hakkını kaybedenlerin durumu Kanun hükümlerine göre yapılandırma başvurusunda bulunduğu hâlde 28.12.2018 tarihi
itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları, 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için Kanunun 9 uncu maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen (aylık %2) geç ödeme zammı ile birlikte, ödemeleri şartıyla Kanun hükümlerinden yararlanabileceklerdir.

 


Kaynak: Türmob
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan’ın, yeni yılmesajı – 31.12.2018
Sonraki İçerikNakliye işi ile iştigal ediyoruz. 2018’den 2019’a İşletme defterinden Bilançoya geçiş hesaplamasını nasıl yapacağım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz