Ana Sayfa Vergi Özel rehabilitasyon merkezleri kurumlar vergisinden muaf mıdır?

    Özel rehabilitasyon merkezleri kurumlar vergisinden muaf mıdır?

    Serbest Bölgedeki fason hizmetler kazanç istisnasındna yararlanır mı?

    559
    0
    Özel rehabilitasyon merkezi olan mükellef diğer eğitim kurumları gibi kurumlar vergisinden 5 yıl muaf mıdır?

    GVK nun 20. Maddesi aşağıdaki gibidir:

    MD.20- Özel kreş ve gündüz bakım evleri ile okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okullarının işletilmesinden elde edilen kazançlar, ilgili Bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Maliye Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde beş vergilendirme dönemi gelir vergisinden müstesnadır.

    İstisna, kreş ve gündüz bakımevleri ile okulların faaliyete geçtiği vergilendirme döneminden itibaren başlar.” Madde metninde “özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi” tanımı olmadığı için istisnadan yararlanılamayacağı görüşündeyiz.


    Serbest bölgede faaliyet gösteren firmalar bölge içindeki bir firmaya fason iş yaptırırsa bu işlem muafiyet kapsamında mıdır?

    Fason olarak işleme tabi tutulmasından elde ettiğiniz kazançlar, üretim faaliyetinden elde edilen kazanç olarak değerlendirilemeyecek olup, bu kazançlar dolayısıyla serbest bölge kazanç istisnasından yararlanmanız mümkün bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2. Dönem Buzağı Destekleme ödemeleri bugün yapılacak 27.11.2020
    Sonraki İçerikİSO Online Eğitim: Sürdürülebilir Mali Yönetim 7 Aralık 2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz