Ana Sayfa Vergi Özel matraha tabi satışlarımızı E-Arşiv portalından düzenleyebilir miyiz?

Özel matraha tabi satışlarımızı E-Arşiv portalından düzenleyebilir miyiz?

1587
0

Kdv dahil 5.000 TL üzerinde e-arşiv fatura uygulama zorunluluğu başladı. Fakat bir satıcımız bize kâğıt fatura düzenledi çünkü e-belge uygulamalarına dâhil olan mükelleflerin ilgili ayın 7.gününe kadar kâğıt fatura düzenleme haklarının olduğu belirtildi. Doğruluğu nedir?

Doğrudur. 07.01.2020 Tarihine kadar Kâğıt faturalar geçerlidir.

İkinci el araba alım satımı ile uğraşan mükellefimiz 50.000 TL araç aldı ve 1.000 TL kar ile 51.000 TL sattı. E ARŞİV fatura düzenlenirken ne şekil olacağı ve dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

E-Arşiv Fatura formatın da özel matrah seçeneği varsa o seçenek kullanılır.

Biz şirket olarak e-Fatura mükellefiyiz. Tarafımıza E-Arşiv Fatura uygulamasına dâhil olmayan mükelleflerce tutarı 5.000 TL’yi aşan fatura düzenlendiğinde e-Arşiv faturasının pdf şeklinde ve Gib logosu renkli olması gerekiyor mu?

Fatura size teslim edilirken sistemden GİB logosu renkli ulaşmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDernekler Defter beyan sistemine tabi midir?
Sonraki İçerikSerbest meslek giderlerinin defter beyan sistemine kaydedileceği tarih ne olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz