Ana Sayfa Vergi Özel matrah uygulamasından kimler faydalanabilir?

    Özel matrah uygulamasından kimler faydalanabilir?

    Ticari araçların alış ve satışında Özel matrah uygulanabilir mi? Yetki belgesi olmayanlar özel matrah uygulamasından yararlanabilir mi?

    461
    0

    Gider pusulasi ile işyerine gitip numarasında ticari olarak kayıtlı bir araç satın aldık. Aracı sattığımızda satış bedelinin tamamı üstünden mi %18 kdv uygulamalıyız? Yoksa özel matrah şeklinde fatura kesip sadece alım satım arasındaki kara mı kdv uygulamalı mıyız?

    İkinci el araç alım satımı işi ve yetki belgesi olmayanlar Özel matrah uygulaması yapamaz.

    Gider pusulası ile bir işyerine araç satın alındı. Gtip nosu ile sorgulama yapıldığında araç ticari görünüyor. Satıldığını bu araca uygulanacak KDV oranı nedir?

    Ticari Araçlar ne şekilde alınırsa alınsın (Fatura, Gider pusulası), KDV ödensin veya ödenmesin birinci el ikinci el fark etmeksizin Satış için düzenlenecek faturada uygulanacak kdv oranı % 18’dir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDeri ve deri ürünleri ihracatında 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde en önemli ihracat pazarı %11,1 düşüş oranı ile Almanya oldu
    Sonraki İçerikAlmanya’da Ekim 2020’de İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi 58 olarak beklentilerin üzerinde değer aldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz