Ana Sayfa Muhasebe Özel matrah uygulaması ile aldığımız aracın satışında faturamızı hangi tutar üzerinden düzenlemeliyiz?

    Özel matrah uygulaması ile aldığımız aracın satışında faturamızı hangi tutar üzerinden düzenlemeliyiz?

    Motosiklet alım satımında özel matrah uygulaması var mıdır?

    466
    0

    2.el ticari araç satışı yapmakta olan firmamıza başka bir galeriden özel matrah ve satış karı şeklinde fatura düzenlenmektedir. Tarafımıza düzenlenen fatura özel matrah ve satış karı mı olarak yoksa tamamına kdv uygulanacak şekilde mi düzenlenmelidir?

    Aracı satın almış olduğunuz firma doğru işlem yapmıştır. KDV kar üzerinden hesaplanacaktır.

    Sizin müşteriniz düzenleyeceği faturada satış bedelinin tamamı üzerinden KDV hesaplanır.

    Özel matrah uygulaması bir önceki safhada yapıldı ikinci defa olmaz.

    Motorsiklet alımı ve satışında özel matrah uygulaması yapılabilir mi?

    Motosikletler için özel matrah uygulanmaz. Satış esnasında faturada %18 KDV hesaplanmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşsizlik Sigortası Prim Desteği 2020/Eylül Ayı Borçlarına Mahsup Edildi
    Sonraki İçerikYurt dışındaki Türk vatandaşlarının araçları için izin süresi gümrük idaresine başvuruya gerek olmaksızın yıl sonuna kadar uzatıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz